Magyarországi szlovák evangélikusok tanulmányútja 2019

2019.06.03.

Magyarországi szlovák evangélikusok tanulmányútja 2019

Az Országos Szlovák Önkormányzat a tavalyi évben szervezett evangélikus tanulmányút sikerére való tekintettel, 2019-ben is utat szervez a reformáció szempontjából jelentős helyszínekre. A tanulmányút részleteit az alábbiakban röviden ismertetjük.

Időpont: 2019. június 03 – 07. (hétfő-péntek)

Az út vezetője: Szpisák Attila, evangélikus lelkész (Tótkomlós)

Helyszínek:

Prága (Cseho. 1 éjszaka) - jelentős szlovák evangélikus gyülekezet él itt, Ján Kollár is Prágában van eltemetve.

Wittenberg (Németo., 1 éjszaka) - Luther Márton itt töltötte életének nagy részét, itt indította el a reformációt, és itt írta meg számos művét.

Eisleben, Bautzen (Németo.,1 éjszaka Bautzenben) – Előbbi város Luther Márton szülőhelye, utóbbiban jelentős szorb közösség él.

Pozsony (Szlovákia, 1 éjszaka) – a 16. századtól koronázó város volt. 1606-ban alakult meg a helyi evangélikus gyülekezet.

A tervezett programot mellékletben.

Indulás és érkezés: Budapest

Részvételi díj félpanzióval (elhelyezés kétágyas szobákban): 63.000 Ft. A részvételi díj a belépők árát nem tartalmazza.

Jelentkezés módja: A kitöltött jelentkezési lap visszaküldése a laluska.veronika@slovaci.hu email-címre és 30.000 Ft előleg befizetése 2018. április 20-ig. (Részletek a jelentkezési lapon.)

A részvételi díj fennmaradó részénének befizetési határideje: 2018. május 11. A befizetett díjakat nem áll módunkban visszatéríteni!

Mivel a helyek száma korlátozott, ezért a jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik.

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell érvényes személyi igazolvánnyal, biztosítással. (Javasoljuk az - ingyenes – Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltását.)

 

A jelentkezési lap és a tervezett program az alábbi linken érhető el:

 

jelentkezesi_lap-Ev_tanulmanyut.doc

 

programterv-ev_tanulmanyut.pdf

VISSZA